Lau egunetako egitarau erakargarri bat dago prestatuta, etxeko haundi zein txikientzat, Sagardoarekin gozatzeko eta ikasteko. Sagardo Apurua Sagardo Route, Gizpuzkoako Sagardogileen Elkartearen ordezkariak antolatzen du, «Euskal Sagardoa, batzen gaituen produktua» lelopean.
VI. Sagardo Apurua, atzo hasi zen, baina ostegunean beroketa moduko bat antolatu zen Astigarragan. Arratsaldeko 16:30etan sagardo berriaren eta baserriko produktuen iritsiera egon zen Astigarragako Herri Eskolan, eta jarraian, kalejira batekin, herria girotu zuten astigartarrek. Bidean zehar, idiek, sagardo berria garraiatu zuten, trikitilarien eta Goldeako kideen laguntzarekin. Amaitzean, sagardo berria eta baserriko produktuak, ala ontzian sartu, eta Lizeaga sagardotegiaren ondotik, Urumean barrena, Donostiraino bidali zituzten. Osteguna amaitzeko, arratsaldeko 18:00ak aldera, mokadu txiki bat eskaini zitzaien kalejiran parte hartu zuten herritar guztiei, Lizeaga Sagardotegian.
Atzo sagardo berriaren eta baserrikoaren iritsiera
Atzo, goizeko 11:30etan, sagardo berria eta baserriko produktuak, Donostiako Frantzia pasealekura heldu ziren, eta heldu bezain pronto, Aitor Mendiluze eta Agin Labururen bertso solasaldia hasi zen.
Jarraian, sagardo berria eta baserriko produktuak, Sagardo Apurura garraiatu zituzten, eta bertan Sagardo Apurua 2019 inaugurazio ekitaldia antolatu zuten, Hika teatroaren estreinaldia Sagar Haragiz emanaldiarekin batera.
Arratsaldean, txerria dastatzeko aukera paregabea egon zen, eta ondoren dastatze gidatuak egon ziren, (3 pintxo eta 3 sagardo).
Gaur, bihar eta etzi
Gaur, goizetik hasiko dira ekintzak, hala nola, 10:30etan uzta berriaren aurkezpena 7 lurraldeen izenean. Atsedenaldi bat egin ondoren, 13:00ak aldera, dastatze gidatua egongo da, 3 pintxo eta 3 sagardo aukeran. Arratsaldean berriz, bertso-dastatze musikatua egongo da, Aitor Mendiluze eta Unai Agirre bertsolarien eskutik, eta Imanol Kamio musikariaren laguntzaz. Jarraian, Miren Narbaizak kontzertua eskainiko du MICE aurkeztuz.
Bertso dastatze musikatua izango da gaurkoan, Aitor Mendiluze eta Unai Agirre bertsolariekin eta Imanol Kamio musikariarekin. Jarraian, Miren Narbaizak kontzertua eskainiko du.
Bihar 11:30etan hasiko dira ekintzak, eta lehena, museo enogastronomikoen sarean 40' ko tailerrak izango dira, hala nola, Sagardoetxea, Igartubeiti, Gaztaren Interpretazio Zentroa, Txakolingunea, eta Gatz Museoa. Ondoren, Sergio Nguemak eskainitako hainbat dantza eta kontzertu egongo dira, hala nola, dantza klasearen masterklasa, kale dantzaren kalejira eta kontzertua. Eguerdiko 14:00etan, Juan Di Lago DJaren eskutik itxiera jaialdia egongo da.
Astelehena, azken eguna
Etzi, Sagardo Apuruaren azken eguna ospatuko da, eguerdiko 13:00ak inguruan, harrera egingo da, eta jarraian, bazkari maridatuaz gozatzeko aukera paregabea eskaintzen dute antolatzaileek, bazkari hau, Euskal sagardoak bertako produktuekin uztartuko dituen otordua izango da, Diametro 200 jatetxearen eta Luis Irizar eskolaren eskutik.
Arratsaldean 18:00ak aldera, Dani Corman izango da, Nazioarteko Sagardoak aurezten, eta egunarekin amaitzeko, Show Rooma egingo da, eta bitartean, Euskal Herriko gaztak eta Eusko Labela duten haragiak modu desberdinetan prestatuta dastatzeko aukera izango da Txomin Parrilaren eskutik.
Denentzat lekua Sagardo Apuruan
Antolatzaileek bertaratzeko gonbitea luzatu dute, honakoa adieraziz; «sagardo tragoxka bakoitzean dastatu ahal izango ditugu mendeetako historio eta istorioak».