Lizeagatarrak omendu dituzte

Kronika - Erredakzioa 2019ko ira. 14a, 02:00

Larunbatean Donos­tiako XXXIV. Sagardo eguna ospatu zen, eta 5.000 lagun baino gehiagok, sagardogileek ilusioz eraman zituzten sagardo onenak dastatzeko aukera izan zuten.


Lizeagatarrak, omenduak 

Antolatzaileek adierazi dute, eguneko momentu hunkigarriena, omenduak oholtza gainera igo zirenekoa zela. Bate­tik Astigarragako, Joxe Mari eta Gabriel Lizeaga, Lizeaga Sagardotegikoak, eta bestetik, Lasarteko Joxe Mari Otegi, Otegi Sagar­do­tegikoak, hain zuzen. Sagardo egunaren an­to­latzaileek nabarmendu dute, sagardogintzaren oinarri ez­in­­­bes­tekoak direla. Eguer­diko 12:30etan egin zen brindis ofiziala, eta honela itxi zen zeremonia, parte hartu zuten sagardogile guztiei eskerrak emanez. 


2019an uzta oparoa, kalitate bikainekoa

Donsotiako Sagardo egunean, 2019ko uzta dastatu zen, mo­men­tuan bertan, hain zuzen. Eta antolatzaileek diote, aurtengo loratzea luzea izan dela, eta udako eguraldi orekatuak lagundu duela uzta oparoa egiten. 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!