Euskal Sagardoaren 2018ko uzta botilan dastatzeko aukera

Kronika - Erredakzioa 2019ko mai. 10a, 02:00

Euskal Sagardoa Jatorri Deiturako 2018ko uzta botilan dastatzeko aukera izango da maiatzaren 18an, larunbata, Uztaberri Egunean. Hernaniko Atsegindegi plazan egingo da ekitaldia 18:00etatik 21:00­etara eta bertan 15 sagardotegiren sagardo berriak dasta­tzeko aukera izango da. 

Plaza irekian egingo den Uz­ta Berriaren lehen aurkezpena izango da eta orain arteko dastatzeekin zenbait berezitasun izango ditu, besteak beste sagardoa kopan dastatuko dituela inguratzen denak, baina horrez gain, dastatze gidatuak ere izango direla inguratzen direnentzat. Das­tatzeak dirauen denboran Mi­kel Garaizabal enologoa das­tatze espresak ematen ariko da Atsegindegin bertan eta sagardoa dastatzeaz gain, sagardoa erosteko aukera ere izango dute bertaratzen direnek. Horrez gain, pintxoak ere izango dira eta festa girotua egongo da.


EGITARAUA

- 18:00-21:00 Euskal Sagardoaren 2018 Uztaren aurkezpena. Honako sagardotegiekin: Akarregi (Hernani), Altzueta (Hernani), Iparragirre (Hernani), Itxasburu (Hernani), Rufino (Hernani), Alberro (Hernani), Otsua Enea (Hernani), Zelaia (Hernani), Aburuza (Aduna), Axpe (Markina-Xemein), Gurutzeta (Astigarraga), Isastegi (Tolosa), Lizeaga (Astigarraga), Zapiain (Astigarraga) eta Petritegi (Astigarraga). 

- Hauek dira tabernak eta pintxoen izenak: Apeadero, Gaztagardo. Aralar, Elurra. Arri, AHA. Atxur, Txapela. Ekos, Taki-taki. Garin, Piolin. Guria, Gaztagi. Harresi, Idiazabalbardau. Joxe Mari, Trufa de Idiazabal. Kixkal, Legazpi. Otaegi, Bizar Zuri eta Tripontzi, Artzai.


Goiza profesionalei zuzendua

Uztaberri Egunean ostalari­tzako profesionalei eta elkarte gastronomikoetako arduradunei zuzendutako ekintzak ere izango dira. Hain zuzen ere goizeko 11:30etan, Euskal Sagardoarekin hamaiketakoa izango dute inguratzen diren ostalari eta elkarte gastronomikoek, Mikel Garaizabalek zuzenduta. Jardunaldi honen helburua da, Euskal Sagar­doak ostalaritzari eskaintzen dizkion aukera eta argudioak azaltzea eta ostalariek Euskal Sagardo desberdinak dastatu ahal izatea. 


Euskal pintxo potea aste osoan zehar Hernaniko tabernetan 

Uztaberri Egunaren bueltan Euskal Pintxo potea izango da aste osoan zehar Hernaniko tabernetan. Maiatzaren 13tik 17ra Euskal Sagardoa eta Idiazabal gazta duen pintxo bat eskainiko dute Hernaniko 12 tabernek. Kontsumitzaileek 2 euroan izango dute pintxo potea.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!