Berriro ere sagardoak hartuko du protagonismoa, datozen egunotan. Gipuzkoako Sagardogileen Elkarteak antolatuta, bosgarren urtez, Sagardo Apurua izango da Donostian, bihartik igandera.
Erakustaldi, lehiaketa eta dastaketak, Bulebarren
Bihar goizeko 11:00etan iritsiko da Urumean barrena sagardoa, Frantzia pasealekura, eta handik eramango dute Bulebarrera, Sagardo Apurua baserrira. Hau egunero irekiko da 12:00etatik 15:00etata eta 18:00etataik 21:00etara.
Bertan, sagado eta pintxo dastaketak, lehiaketak, herri kirol edo ontzigintza erakustaldiak eta erromeria izango dira, lau egunez.
V. Sagardo Apurua
Abenduak 6
11:00, Sagardo berriaren eta baserriko produktuen iritsiera Frantzia pasealekura; deskarga eta aurkezpena Aitor Mendiluze eta Agin Laburu bertsolariekin, eta produktuen garraioa idi parearekin Bulebarrera.
12:00, ‘Sagardo Apurua’ baserriaren inaugurazioa eta aurreneko muztioa.
18:00, Txerri errea.
19:00, Euskal Sagardoa Jatorri Deitura dastatze gidatua.
Abenduak 7
11:30, Sagardo Apurua pintxo txapelketa.
12:00, Pintxo txapelketa herrikoia.
12:30, V. Sagardo Apurua pintxo txapelketaren sari banaketa.
18:00, Sagardo Cocktail lehiaketa.
20:00, Bertso kata musikatua Unai Agirre, Aitor Mendiluze eta Imanol Kamioren eskutik.
12-18, Albaolaren erakustaldia.
Abenduak 8
10:30, 2018 uztaren aurkezpena.
11:30, Umeentzat tailerrak.
14:30, Bazkari gidatuak KM0.
18:00, Erromeria Estanga anai-arrebekin.
Abenduak 9
12:00, Herri kirol saioa.
12:45, 13:30 eta 14:15 Sagardo dastaketa Mikel Garaizabalekin.