Beterri-Buruntzako Udalek, Beterri Km 0 proiektuaren barruan larunbatean, Astigarragako Barandiaran plazan, 12:00etatik 14:00etara, arkume erretzea antolatu dute. Garaiko produktua da arkumea eta Beterri Km 0-ren jardunaren filosofiaren barruan kokatzen da; bertako produktua eta garaikoa sustatzea.
Astigarragan egingo dena eskualdean egiten den lehenengo ekitaldia da, baina urteko sasoi desberdinetan beste herrietan ere egingo dira antzekoak sasoiko produktuekin.
Herriko saltokietan txartelak
Bertako bi ekoizleen arkumeak izango dira; Adarrazpikoa eta Ramon Mugertzarena. Pintxoak dastatzeko aukera ere egongo da eta horretarako txartelak lortu beharko dira herriko Ezpela, Coviran, Ogi Berria, Uriña, Artoaene, Alizia frutategia, Ibailur, Bukoi taberna, Kupela bezalako komertzioetan erosketaren truke, bihartik aurrera. Egunean bertan, larunbatean, eskuratzeko aukera ere badago.
Pasa den maiatzean jarri zuten martxan Km 0 proiektua, nekazal ekoizpena kontsumitzaileen esku jartzeko helburuarekin. Horretarako, janari denda, jantoki publiko zein taberna eta jatetxeetan bertako produktua saltzea errazten da. Leku hauek, Beterri Km 0 zigiluarekin bereizi eta identifikatuko dira, kontsumitzaileak bertako produktua modu erraz batean eskuratu dezan.
Aurkezpenean izan ziren, besteak beste, Andoni Egia, Km 0ko sustatzailea, Ibailur jatetxeko Lur eta Uriña harategiko Borja, Urkiri Salaberria zinegotzia, Jaione Irazu enplegu teknikaria eta Izaskun Txintxurreta, ingurumen teknikaria. Denek azpimarratu zuten bertakotasunaren garrantzia, osasuna identitatearen ikuspuntutik.