Sagardoak hartuko du protagonismo nagusia gaurtik aurrera. Euskal Sagardoa jatorri-deiturak antolatuta, Euskal pintxo potea izango da gaur, arratsaldeko 19:30etan hasita Hernaniko tabernetan. Bertan, Euskal Sagardoa edan eta Eusko Label produktuak dastatu ahal izango dira.
Hogehita bat tabernatan izango da aukera: Rioja, Txili, Garin, Atxur, Joxe Mari, Kixkal, Aralar, Tripontzi, Txoko, Goiz Argi, Akeit, Errioguarda, Antziola, Eper, Deportivo, Karrero, Juxto eta Zinkonean
Horrekin batera, pintxo potea girotze aldera, bertso kata izango da tabernaz taberna, Aitor Mendiluzeren eskutik. Hau ere, 19:30etan abiatuko da, Plaza Berritik.
Urumean barrena eramango dituzte jan-edanak gaur, 17:15etatik aurrera.
Sagardo Apurua bihartik, Donostian
Urtero bezala, abenduko zubia aprobetxatzen du Gipuzkoako Sagardogileen elkarteak Donostiako Bulebarra sagardotegi bihurtzeko. Eta halaxe izango da bihar ere; Sagardo Apuruaren bosgarren edizioari emango diote hasiera, goizeko 11:00etan hasita. Inaugurazio ofiziala, aldiz, eguerdiko 12:00etan egingo dute.
Ordutik aurrera, eta igandera arte irekiko dute, eta makina bat ekintza egingo dituzte; besteak beste, Euskal Sagardoa dastatze gidatua, pintxo txapelketa, bertso kata musikatua, bazkari gidatua KM0, herri kirol saioa...
Urumean barrena sagardoa
Dagoeneko ari dira prestaketa lanetan. Tartean, Astigarragatik eramango dute jan eta edana Bulebarrera. 16:30etan iritsiko dira sagardoa eta baserriko produktuak Herri Eskolara, eta ondoren, 17:15etan garraiatuko dituzte Urumean barrena, Lizeaga sagardotegi paretik.
V. Sagardo Apurua
Abenduak 6
11:00, Sagardo berriaren eta baserriko produktuen iritsiera Frantzia pasealekura;
deskarga eta aurkezpena Aitor Mendiluze eta Agin Laburu bertsolariekin, eta produktuen garraioa idi parearekin Bulebarrera.
12:00, ‘Sagardo Apurua’ baserriaren inaugurazioa eta aurreneko muztioa.
18:00, Txerri errea.
19:00, Euskal Sagardoa Jatorri Deitura dastatze gidatua.
Abenduak 7
11:30, Sagardo Apurua pintxo txapelketa.
12:00, Pintxo txapelketa herrikoia.
12:30, V. Sagardo Apurua pintxo txapelketaren sari banaketa.
18:00, Sagardo Cocktail lehiaketa.
20:00, Bertso kata musikatua Unai Agirre, Aitor mendiluze eta Imanol Kamioren eskutik.
12-18, Albaolaren erakustaldia.
Abenduak 8
10:30, 2018 uztaren aurkezpena.
11:30, Umeentzat tailerrak.
14:30, Bazkari gidatuak KM0.
18:00, Erromeria Estanga anai-arrebekin.
Abenduak 9
12:00, Herri kirol saioa.
12:45, 13:30 eta 14:15 Sagardo dastaketa Mikel Garaizabalekin.