BCC, eraldaketa digitala sustatzen

Kronika - Erredakzioa 2018ko aza. 21a, 01:00

Erronka teknologikoa mar­txan jartzeko bat egin du Bas­que Culinary Centerrek bere bazkide teknologikoarekin, hau da, Telefonicaren Gipuz­koa Open Future ekimenarekin, eta Gipuzkoako Foru Al­dun­diarekin, elikagaiak ez di­ren produktuen inbentarioaren kudeaketa hobetzeko.

Helburua da, besteak beste, sistema berritzaile bat ezar­tzea, elikagaiak ez diren ma­terialak inbentariatuta eta lokalizatuta egon daitezen, ahal dela denbora errealean. Pro­iek­tu honen bidez, materialen kalitatea, kontrola eta horniketa hobetu nahi dira.

Erronkan parte hartu de­za­kete nahi duten tokiko, es­ta­tu mailako edota nazioarteko ekin­­tzaileek, startupek, en­presa txi­ki eta ertainek, uni­ber­tsi­ta­te­ek edo teknologia zen­troek, eta abenduaren 18ra ar­teko epea daukate proposa­me­­nak bidal­tzeko http://gi­puz­koa.openfu­tu­re.org webgunearen bidez.

Irabazleak pro­ba pilotua egin ahal izango du pro­posatu du­enarekin Basque Cu­linary Cen­terren, Al­dun­­diaren 15.000 eu­roko saria jasoko du, eta Gi­puz­­koa Inmersion Trip mur­­­gil­tze saioan parte hartuko du. 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!