‘Egin Zotz!’ kanpainari gaur emango zaio hasiera, Plaza Berrin

Kronika - Erredakzioa 2018ko ira. 20a, 02:00

Egin Zotz! Euskal Sagardoa Jatorri Deituraren presentzia haunditzeko kan­paina gaur jarriko da abian Hernanin. 
Hasiera ema­teko Mikel Garaizabal enologo sumilerrarekin pintxopote gi­da­tua an­to­latu da. Aurkez­pena 18:30­­etan egingo da Plaza Berrin, ostegunean, eta bertan egongo dira besteak beste, sagardogileak, Hernaniko Os­ta­lariak, Asier Arrese HAZIko zuzendaria eta Her­nani eta Astigarragako Al­ka­teak.

19:00etan Euskal Pintxo potea izango da, Euskal Sagar­doa eta kalitatezko bertako pro­duktuekin bi euroko prezioan honako tabernetan: Txili (Eusko Labeldun behi hanburgesa), Atxur (Eusko Labeldun Basatxerri hanburgesa), Tripontzi (Eusko Label­dun Lumagorri hamburgesa), Juxto  (Eusko Labeldun Basa­txerri hanburgesa) eta Kixkal (Zubeltzu gilda). 

Tabernaz taberna sagar­­doaren inguruko azal­penak emango ditu Mikel Garai­zabalek, jen­dearen parte har­tzea sustatuz,  Euskal Sagar­doari buruz gehiago ikasteko aukera ere izango da gaur Garaizabal enologo sumillerraren eskutik aipaturiko bost tabernetan. 

Ostegunero sariak ­Euskal Sagardoa hartzen dutenentzat
Horrez gain, ostegunero sa­riak izango dira Euskal Sa­gar­doa hartzen dutenentzat (sa­gardo loteak, kamisetak, au­rreko mantalak, afariak...) eta produktu desberdinak Herna­niko honako tabernetan: Rio­ja, Txili, Garin, Atxur, Joxe Ma­ri, Kixkal, Aralar, Tripontzi, Txoko, Goiz Argi, Akeit, Errio­guarda, Antziola, Eper, Depor­tivo, Karrero eta Juxto.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!