Aurten ere antolatu du Kaxuelitaren Hamabostaldia, Hernaniko Berriak merkatari eta ostalarien elkarteak. Joan den astelehenean jarri zuten martxan, eta oraindik egun asko dauzkate aurretik, herritarrek, kaxuelita ezberdinak dastatzeko; hilaren 29ra arte izango da aukera, hain zuzen ere.
Berriak elkartearen bost tabernatan prestatu dituzte kaxuelitak, eta astelehenetik ostiralera dastatu daitezke, «arrazoizko prezioetan».
Atxurren, albondiga kaxuelita daukate, 2 euroan, arratsaldeko 19:00etatik 21:00etara bitarte. Goiz Argin, provolone kaxuelita dastatu daiteke, 5 euroan, 18:00etatik 20:30etara. Kixkalen, berriz, espinaka-iberiko gratinatua dago aukeran, 3,5 euroan, 19:00etatik 21:30etara. Tripontzin muskuiluak dastatzeko aukera dago, 4,8 euroan, 19:00etatik 21:00etara. Joxe Marin, brotxeta eskatu daiteke, 5 euroren truke, 19:00etatik 21:00etara. Eta azkenik, Otaegi edarietxean, masaila saltsan daukate, 4 euroan, 19:30etatik 22:00etara bitarte.