Kaxuelitak gozagarri, bihartik aurrera

Kronika - Erredakzioa 2018ko uzt. 15a, 02:00

«Egunak gero eta luzeagoak dira, beroa egiten du, eta gero eta pereza gehiago ematen digu etxera afaltzera joa­teak», dio Berriak elkarteak.
Eta zer egingo horren aurrean? Ba Kaxuelitaren Hamabostaldia antolatu dute aurten ere, herriko bost ta­bernatan: Joxemarin, Tripon­tzin, Atxurren, Kixkalen eta Goiz Argin. Pasa den urtean baino taberna bat gehiago. Hiruk errepikatzen dute eta Goiz Argi eta Kixkal batzen dira hamabostaldira.
Bihar hasi eta uztailaren 29ra bitarte, kaxuelitak eskai­niko dituzte egunero. Taberna bakoitzak, bere kaxuelita be­re­zia prestatuko du: Joxe­marin, broxeta 5 euro (aste­lehenetik ostiralera: 19:00-21:00); Tri­pon­tzin, muskui­luak, 4,8 euro (aste­lehenetik ostiralera: 19:00-21:00); Atxu­rren, albon­digak, 2 euro (aste­lehenetik ostiralera: 19:00-21:00); Kix­kalen, espinaka-iberko grati­na­tua, 3,5 euro (aste­lehenetik ostiralera: 19:00­-21:30) eta Goiz Argin, provolone, 5 euro (aste­lehenetik ostiralera: 18:00-20:30).
Aurreratu dutenez, «arra­zoizko prezioetan» dastatu eta gozatu ahal izango dira ka­xu­e­lita guztiak. Arratsalde horiek luzatzeko aitzakiarik bila badabil bateon bat bilatu du kaxuelitekin aitzaki goza­garria.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!