Beterri-Buruntzako Udalek, Beterri Km 0 proiektua martxan jarri berri dute, nekazal ekoizpena kontsumitzaileen esku jartzeko helburuarekin. Horretarako, janari denda, jantoki publiko zein taberna eta jatetxeetan bertako produktua saltzea erraztuko da. Leku hauek, Beterri Km 0 zigiluarekin bereizi eta identifikatuko dira, kontsumitzaileak bertako produktua modu erraz batean eskuratu ahal izan dezan.
Hernaniko Plazako arkupe aurrean egin zuten aurkezpena atzo, eta bertan egon ziren Jon Zulueta, Beterri-Buruntzako Udalen ordezkari bezala; Andoni Egia, Hernaniko Tokiko Garapenerako Agentea; Oier Iurramendi, Karabeleko ekoizlea; eta Juan Cruz Alberdi Behemendiren izenean. Beterri-Buruntzako ekoizleen sarea osatu eta tokiko produktuak sustatzea du helburu, hiru urte bete dituen proiektuak. «Herri, instituzio, merkatari, lehen sektoreko ekoizleak elkartzen dituen sarea bultzatzea du helburu», esan zuen Iurramendik. «Nekazariak sortzea ere bada beste lanetako bat», nabarmendu zuen Alberdik.