Munduko jakiak dastatzeko plazerra, igandean

Kronika - Erredakzioa 2018ko mai. 11a, 02:00

Beste urte batez, nazioarteko gastronomiaren bilgune bila­katuko du Plaza Berri, Amher elkarteak. Jaialdi gastrono­mikoa antolatu dute igande ho­ne­tan, eguerdiko 12:00etan hasi eta 14:00etara bitarte, eta denetik egongo da aukeran, mundu osoko jakiak dastatu eta gozatzeko. Eguraldi txarra egingo balu, Atsegindegira mu­gituko dute festa.
Aurreko edizioetan bezala, makina bat herrialdetako jaki eta edariak probatzeko aukera izango dute, bertaratzen diren herritarrek; 20 herri­al­deta­koak gutxi gora behera.

Amerika, Afrika, Asia eta Europako jaki desberdinak
Hego Amerika eta Erta­merikakoak izango dira gehie­nak, baina ez dira faltako afri­ka­rrak, asiarrak eta europa­rrak ere. Argentina, Bolivia, Ko­lon­bia, Kuba, Txile, Ekua­dor, Honduras, Nikaragua, Domi­­ni­kar Errepublika... Bai­na ez dira faltako afrikarrak (Argelia, Mali, Marruekos, Senegal, Sahara...), asiarrak (Mongolia, Pakistan...) eta europarrak (Irlanda, Kata­lu­nia, Erru­sia...). Euskal He­rri­koak ere izango dira, noski!
Horrela, probatu ahal izan­go dituzte Argeliako bourak eta chamillak, Kubako chicha­rri­tak eta congrí arroza, Ma­rrue­­ko­seko msemen betea, seffa eta albondigak, Para­guayko chipa, Mongo­liako tsartsamg pintxo­ak, Ekua­dorreko haize enpa­na­dak eta guatita... Euskal Herriko ja­kiak ere ez dira faltako ur­teroko legez.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!