Ostalaritzaren merkatuan presentzia izatea, 2018 urterako erronka

Kronika - Erredakzioa 2018ko urt. 20a, 01:00

Iazko erronka, estreinako urtekoa, bana­ke­ta antolatua izan zuen Euskal Sagar­doak. Eta aurtengoa, ostalaritzaren mer­katuan sartzea izango da: «asmoa da merkatu desberdinetan izatea presentzia Euskal Sagardoak; eta orain, estrategikoa da ostalaritza, jatetxe eta tabernetan egotea», dio Unai Agirrek.
Eta dagoeneko, ari dira lan horretan. Herriz herri egingo dituzte aurkezpenak edo bilerak, ostalariekin: «egiten duguna eta daukaguna aurkeztu, eta beraien kezkak eta beharrak ezagutu nahi ditugu. Eta ondoren, beraien beharrak asetzen saiatuko gara. Guretzako oso garran­tzi­tsua da ostalariak inplikatuta egotea».
Aurreneko aurkezpena, Hernanin egin zuten, joan den ostegunean. Bertan, hasteko, eman zizkieten aditzera Euskal Sagardoaren ezaugarriak eta elaborazio prozesuaren nondik norakoak. Ondoren, sagardoa nola zerbitzatu ere gomendatu zieten: «10-13 gradutan kontsumitzea da egokiena, eta horretarako, gu prest gaude kamara txikiak uzteko ostalariei, sagar­do­arentzako». Gomendatu zieten, baita ere, 10-15 zentimetroko altueran eskan­tzia­tzea, edalontzi zabal batean edo kopan: «Hernanin oso apurtzailea izan daiteke sagardoa kopan zerbitzatzea, beharbada; baina Euskal Sagardoa kopan hartzea oso interesgarria izan daiteke. Irabazi egiten du», adierazi zien Unai Agirrek.
Ondoren, aurkeztu zizkien dauzkaten produktu edo elementuak: arbelak, boti­lak eustekoak, pegatinak, kamara txikiak, eskantziadoreak... Eta kata txiki bat ere egin zuten, bertaratutako ostalarien ideiak, kezkak, proposamenak... jasotzen zituzten bitartean: promozio bereziak egin daitezkeela, lehiaketak, zozketak...

Bigarren aurkezpena, datorren asteazkenean Astigarragan
Bigarren bilerarako ere, dagoeneko jarri dute zita. Datorren asteazkenean izango da, urtarrilaren 24an, Astigarragako osta­lariekin: Gure Izarra elkartean, goizeko 09:30etan hasita.
Eta ostalariren batek beraiekin harre­manetan jarri nahi badu, hiru aukera: 688 645 946 telefonora deitu, do.euskalsa­gardoa@gmail.com hel­bi­dera idatzi, edo www.euskalsagardoa.eus web orrian. 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!