Sagardo berria, txotxetik eta botilan

Kronika - Erredakzioa 2018ko ots. 3a, 01:00

Pasa den urtarrilaren 15ean ospatu zen Sagardoaren Lurraldeak antolatutako Sagardo Berriaren Eguna; aurtengoan, aurrenekoz, Astigarragako Gurutzeta sagardotegian.
Sagardoaren munduan ospatzen den ekitaldi esanguratsu eta arrakastatsue­ne­­takoa den honek 25 urte bete ditu aur­ten, eta Alberto Iñurrategi mendigoizalea izan zen txotxetik sagardoa hartu, «aurtengo sagardo berria» aurkeztu eta dastatu zuena. Atzetik etorri ziren aurreko urteetan Iñurrategiren papera bete zuten beste hainbat lagun ezagun ere, eta denek elkarrekin eman zioten hasiera 2018ko txotx garaiari.

Txotxa irekita, denen eskura 
Eta behin Sagardo Berriaren Eguna pa­sata, denon eskura dago, Gurutzetako sa­gar­doa txotxetik probatzeko aukera. Igan­de­etan izan ezik, egunero dago irekita; egu­nero dastatu daiteke sagardoa txo­txetik, eguerdi nahiz gauetan, ohiko menu tradizionalarekin lagunduta.
Bestalde, eskaintza bereziak ere iza­ten dira; ostegunetako 22 euroko menua, esaterako. Eta enkarguz kazuelak ere eskatu daitezke.
Hori guztiaz gain, hilaren 21etik aurrera, asteazkenero Otxoteak ariko dira kantuan, afalorduak girotzen. Guztia, etxean bezain goxo gozatzeko.

Botilan, sagardoa urte osoan 
Etxean sagardoarekin gozatzen segitzeko aukerarik ere ez da falta, noski. 
Gurutzeta sagardoak bi sagardo merkaturatzen ditu: Gorenak markakoa, eta Euskal Sagardoa jatorri deitura duena. Sagardotegian bertan eskuratu daitezke, eta baita webgunean ere; txotx garaian bizitako esperientzia ezinhobeak etxean ere bizi ahal izateko.

Gorenak Gurutzeta Sagardoa eta Euskal Sagardoa

Gorenak Gurutzeta Sagardoa eta Euskal Sagardoa jatorri deitura daukan Gurutzeta Sagardoa, biak aurki daitezke merkatuan. 

Kalitatea eta zaporea
Bi marka hauekin ateratzen diren lote guz­tiek  pa­sa­tzen dituzte Foru Aldundiak Zizur­ki­len daukan Frai­so­ro Laborategian egiten di­ren azterketak: fisiko-kimikoa, eta das­ta­ke­ta panelekoa. Horietan aurrera eginda, kapsula beltza eta gorriarekin merka­tu­ra­tzen dira. Horrela bermatzen da Gu­ru­tze­tako Sagardoek kalitate altuena eta zapore onena dauzkatela.

ESKAINTZA BEREZIAK
- 22 euroko menua, astelehen, astearte eta ostegunetan.
- Asteazken gauetan Otxotea kantuan (otsailaren 21ean hasi eta apirilaren 11era arte, asteazkenero).
- Betiko menua, egunero: txorixoa, bakailao tortila, bakailao frijitua piper berdeekin, txuleta eta gazta eta irasagarra, intxaurrekin.
- Bakailao kazuelak ere eskain­tzen ditugu (saltsa berdean edo tomatearekin), enkarguz.

ESPERIENTZIAK
SAGARDOAREN HISTORIA, KATA GIDATUA ENOLOGOAREKIN ETA TXOTXA, MENU  TRADIZIONALAREKIN. 
Iraupena: 12:30etan hasita, 45 minutu. Ondoren, bazkaria.
Partaide kopurua, gehienez: 25 pertsona (gutxienez 10).
Noiz: ostegun, ostiral eta larunbat eguerditan, aurrez erreserba 
eginda.
SAGARDOTEGIKO PLATER TRADIZIONALAK PRESTATZEN. 
Iraupena: 12:30etan hasita, 45 minutu. Ondoren, bazkaria.
Partaide kopurua, gehienez: 25 pertsona (gutxienez 10).
Noiz: ostegun, ostiral eta larunbat eguerditan, aurrez erreserba eginda.
GAZTANDEGIRA BISITA. 
Iraupena: Ordu bat. 12:00etan sagardotegian.
Partaide kopurua, gehienez: 8 pertsona.
Noiz: ostegun, ostiral eta larunbat eguerditan, aurrez erreserba eginda.

ORDUTEGIA
- Astelehenetik larunbatera irekita, eguerdi eta gauetan.
- Denboraldiaren itxiera, apirilaren 28an. 

KONTAKTUA
- Oialume Bidea 63, 
Ergobia Astigarraga.
- Erreserbak: 943 55 22 42  
guru­tze­ta@g­u­ru­tzeta.com 
www.gurutzeta.com

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!