zubian zehar, gaur hasi eta iganderarte, urte sasoi honi dagokion usadio zaharretako bat berreskuratuko da Sagardoetxea Museoan: bisitariek sagardo berridun barrikotea dastatuko dute gaztainekin lagunduta.
Urtero bezala, sagardoaren kulturako usadio zaharrenetarikoa dena gogora ekarriko da: barrikotea. Aintzinan, sagardogintzako lanak bukatu ostean, barrika bat muztioarekin betetzen zuten. Bi aste beranduago, bizilagunek festa bat ospatzen zuten barrikotea gaztaina eta sardin zaharrekin lagunduta dastatzeko.
Hala, abenduko zubian zehar, bisitariek sagardo berridun barrikotea gaztainekin lagunduta dastatzeko aukera izango dute Sagardoetxean.
Sagardoetxea Euskadiko Museo Enogastronomikoen Sarearekin
Gainera abenduak 8 eta 10 bitartean, Sagardoetxeak erakusketari gisa parte hartuko du 2017ko Euskal Kostaldeko Gabonetako Azokan (Irun) Euskadiko Museo Enogastronomikoen Sarearen Stand-ean. Bestalde, Euskadiko Museo Enogastronomikoen tailerra eskainiko du Sagardo Apuruan sabenduaren 8an.
DATUAK
Datak eta ordutegiak
Abenduak 6, 7, 8 eta 9: 11:00-13:30 eta 16:00-19:30.
Abenduak 10: 11:00-13:30.
Tarifak
Sagardoetxeako bisita + Barrikoeta gaztainekin: 5,50 euro pertsonako.
Sagardoetxeako bisita + Barrikoeta gaztainekin + Otordua sagardotegian: 34,50 euro pertsonako.