Sagardo Apurua Donostiara iritsiko da

Kronika - Erredakzioa 2017ko abe. 6a, 01:00

Donostiako Sagardo Apu­ru­aren laugarren edizioari gaur ema­n­­go zaio ha­siera, eta ho­rren aurretik, ekintza berezia egin zuten atzo Asti­garragan. Idi parea iritsi zen Joseba Barandiaran plazara, gurdian herriko lu­rre­tako produktuak zituztela.
Plazan herritarrak izan zituz­ten zain, eta kale­jiran joango ziren beraiekin batera Lizeaga sagardote­giaren pa­rera. Han, Albaolako hizlariak eus­kal­dunon eta itsasoaren ar­­teko lo­turaz hitz egiten zu­en bi­tar­tean, otarrak sasoiko pro­duk­tu­ekin pres­tatu, barrika txikiak hartu eta hala, prest utzi zituzten gaur goizean goiz Donostiara jaisteko. Orduan inaugu­ra­tuko baitute Sagardo Apurua Do­nostiako Buleba­rrean, eta irekita egongo da igandera arte, hilaren 10era arte.

Eguerdian, inaugurazioa
Horrela bada, gaur 11:00etan iritsiko dira sagardoa eta pro­duktuak Frantziako pa­sea­le­kura, eta 12:30etan inau­gu­ratuko dute ofizialki Sagar­do Apurua.
Sagardotegi zahar bat berreraikiko da Bulebarrean eta bertan garai bateko sagardotegi-baserri bat irudi­katuko da eta uzta berriko sagardoak aurkeztuko dira. Horretarako bertan, sagar eta sagardoaren kulturarekin ze­ri­kusia duten hainbat eki­tal­di izango dira.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!