Elikadura eta ikusmena- Alejandra Alcibar- Biokbi 12.244 zenbakia

Kronika - Erredakzioa 2017ko aza. 18a, 01:00

Ikusmenaren zaintzarako, bitaminak garran­tzitsuak dira. Barazkiak eta C, E eta A probitamina duten frutek bizi kalitatea jaitsiarazten duten gaixotasunak saihesten laguntzen dute; kataratak edota degenerazio makularra, adinarekin lotutako erretinaren gaixotasuna. Hurrengo elikagaietan aurkitu ditzazkegu bitamina hauek: azenarioa, piperrak, espinakak, tomatea, tipula, perrexila, alkatxofak, erremolatxa, limoiak, pomeloa, kiwia, laranja, intxaurrak, haziak edota oliba olioa.
Berdela, atuna, izokina, antxoa eta sardinak bezelako arrain urdina jatea, adinarekin relazionatutako degenerazio makularra izeneko erretina gaixotasunaren ondorioko bizi­tza-kalitatea galtzearen %35eko arrisku gutxiagorekin erlazionatzen da.

Informazio gehiagoZaindu zure burua gehigarri berezian.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!