Eskualdeen Txokoa, ekimen berria jarri du martxan Explore San Sebastian Region Bulebarreko turismo-bulegoak, eta aurreko asteazkenetik datorren igandera arte, Donostialdearen txanda izaten ari da.
Ekimen hori prentsaurrean aurkeztu zuten aurreko ostegunean, eta bertan izan ziren Maite Cruzado, Gipuzkoako Foru Aldundiko Turismo zuzendaria; Ainhoa Amundarain, Donostialdea eskualdeko turismo arduraduna; eta Jon Zulueta, Beterri-Buruntzako presidentea eta Andoaingo zinegotzia.
Larunbatean, artisau-tailerra Bulebarrean
Eskualdeko Txokoa ekimena jarri du martxan Kultura, Turismo, Gazteria eta Kirola departamentuak «Gipuzkoako eskualdeetako herriak eta turismo baliabideak ezagutzera emateko helburua izanik, bai hiriburuko turismo sektoreari, baita, oro har, Donostiako eta Gipuzkoako biztanleei, baita Explore San Sebastian Region turismo bulegora gerturatzen diren turistei ere», azaldu zuten bertan.
Horren bueltan, aste honetan zehar izango da Hernani eta inguruko herrien txanda: «bertako turismo eskaintza bertatik bertara ezagutzeko aukera izango da». Ekintza bereziak ere egingo dituzte asteburuan; larunbatean izango da Hernaniren txanda: Galarreta frontoiak erremonteko saski eta pelotak egiten ikasteko artisau-tailerra egingo du Bulebarrean.
Eta igandean, Astigarragako Sagardoetxeak sagardoaren elaboraziorako prozesua azalduko dute, bertatik bertara, familia osoarentzat.