Kaxuelitaren Hamabostaldia lau tabernatan, bihartik

Kronika - Erredakzioa 2017ko uzt. 16a, 02:00

Kanpaina berria abiatu dute Hernanin, Berriak elkarteko lau tabernek: Joxemari, Atxur Tripontzi eta Caserio. Kaxue­li­taren Hamabostaldia deitu du­tenari emango diote hasiera bihar, eta uztailaren 30era arte, herritarrek aukera izango du­te egunero, prestatuko dituzten kaxuelitak dastatzeko.
Taberna bakoitzak, kaxuelita berezi bat prestatuko du, hamabostaldirako: bakailu ka­xuelita egingo dute Joxemarin, langostinoak hirugiharrarekin Tripontzin, txanpinoi kaxue­li­ta Atxurren, eta txipiroiak tintan Caserio tabernan.

«Aitzakia ezin hobea da, garagardoen arteko arratsalde horiek luzatzeko»
Berriak elkarteak azaldu du, arratsaldea bukatzean etxera ez bueltatzeko plan polita dela prestatu dutena: «egunak lu­ze­­agoak dira, beroa egiten du, eta gero eta pereza gehiago ematen digu etxera afaltzera joateak; hori da udak daukana. Ba lau taberna hauek eman diguten aukera, aitzakia ezin hobea da garagardoen arteko arratsalde horiek luzatzeko. Kaxuelitak gozatu ahal izango dituzue arrazoizko prezioetan», animatu ditu herritarrak: «beraz badakizu, uda honetan, gozatu Hernani!». 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!