23 herrialdetako jakiak, jaialdi gastronomikoan

Kronika - Erredakzioa 2017ko mai. 2a, 02:00

Beste urte batez, nazioarteko gastronomiaren bilgune bilakatuko du Plaza Berri, Amher elkarteak. Jaialdi gastronomikoa antolatu dute igande ho­ne­tan, eguerdiko 12:00etan hasi eta 14:00etara bitarte, eta denetik egongo da aukeran, mundu osoko jakiak dastatu eta gozatzeko. Eguraldi txarra egingo balu, Atsegindegira mu­gituko dute festa.
Aurreko edizioetan bezala, makina bat herrialdetako jaki eta edariak probatzeko aukera izango dute, bertaratzen diren herritarrek; zehazki, 23 herri­al­detakoak.

Hego Amerika eta Ertamerikakoak izango dira gehienak, baina ez dira faltako afrikarrak, asiarrak eta europarrak ere.

Hego Amerikakoak eta Erta­merikakoak izango dira gehi­e­nak: Argentina, Bolivia, Ko­lon­bia, Kuba, Txile, Ekuador, Honduras, Nikaragua, Domi­ni­kar Errepublika... Baina ez dira faltako afrikarrak (Argelia, Mali, Marruekos, Sahara...), asiarrak (Mongolia, Pakistan...) eta europarrak (Irlanda, Kata­lu­nia, Erru­sia...). Euskal He­rri­koak ere izango dira, noski!
Bourak, chamilla, pastaflora, chicharrita, guatita edota seffa bezalako jakiak probatu nahi dituenak, gerturatu besterik ez dauka.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!