«Egungo gazteriak sagardo suabeagoa nahiago du»

Kronika - Erredakzioa 2017ko urt. 14a, 01:00

Gaur hasten den txotx denboraldirako sagar­dotegia prestatzen jardun dira Itxas-Buruko kideak egunotan: dena garbitu, hozkailuak bete eta batez ere, kupelak betetzeko garaia dute. Aurten, gainera, berrikuntza batekin: «Euskal Sagardoa jatorri-deitura izatera bideratuta, hiru kupela bete ditugu. Horrek esan nahi du kontsumitzaileak bermatuta izango duela horiek %100 sagar autoktonoarekin eginda daudela», azaldu du Jose Luis Medrano sagardogileak.

«Jendeak lehen baino sagardo gehiago kontsumitzen du»
Besteak beste, jatorri-deiturarekin sagardoari «balio gehiago» eman nahi diote; izan ere, Medranoren ustez, «jendeak lehen baino sagardo gehiago kontsumitzen du, eta bermatu behar diogu edaten duen hori kalitatezkoa dela». Horrez gain, urteen poderioz ohiturak ere aldatuz joan direla onartzen du: «egungo gazteriak sagardo suabeagoa nahiago du, eta horretan saiatzen gara».

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!