Igandean ireki zituen ateak Donostiako Boulevardean hirugarrenez Sagardogileen Elkarteak antolatu duen Sagardo Apuruak. Hasiera berezia izan zuen, izan ere, Petritegi eta Lizeagak eraikitako ala batean bertaratu zuten sagardo berria Astigarragatik Donostiara, Urumean barrena.
Sagardoaren kulturan murgildu nahi duenak, badu oraindik festaz gozatzeko aukera, bihar itxiko baitituzte baserri-sagardotegi zaharraren ateak.
Azken egun borobilak
Aitzinako baserria bisitatzeaz gain, hainbat ekintza ere izango dira gaur eta bihar: sagardoaren eta itsasoaren kultura uztartuko dituzte gaur goizean, 11:00etan hasita; arratsaldean, sagardoz egindako koktail txapelketa izango da, 17:00etan. Bihar, aldiz, sagardoa izango da ardatz. 11:00etatik hasita, Euskal Herriko sagardoen topaketa eta dastaketa egingo dute, tartean, uzta berriarena. Erromeriak itxiko du festa, 18:00etan hasita.