Bertsoek eta sagardotegiek tandem bikaina osatzen dutela jakina da; eta ekuazio horri Hernaniko Bertso Eskola eta Basque Culinary Center gehituz gero, plana hobea izan daiteke. Kronikak antolatuta, eta Insalusek lagunduta, Bertso Gutiziak ekimena martxan da: bertso saio dotorea eta afaria izango dira Basque Culinary Centerren, otsailaren 19an; ekitaldia arratsaldeko 19:00etan hasiko da. Orain bi urte, antzeko bertso saioa antolatu zen BCCn, eta orduan izandako arrakasta ikusita, berriz antolatzea erabaki dute.
Bertso Eskola, eta gehiago
Punta puntako lau bertsolari ariko dira, Joxe Luix Urdangarinek jarritako gaiei erantzuten: Maialen Lujanbio, Andoni Egaña, Aitor Mendiluze eta Eli Pagola. Hernaniko Bertso Eskola izango da beraz protagonista, Andoni Egaña txapeldun haundiaren fitxaketa eta guzti.
Afaria, BCCko ikasleen eskutik
Saioa bertako aretoan izango da, eta ondoren afaria izango dute gerturatzen diren guztiek, jangelan. Bertsolariak arduratuko dira bertaratutakoen apetitoa irekitzeaz.
Afaria Basque Culinary Centerreko ikasleek egingo eta zerbitzatuko dute. Orain bi urte bezala, jana eta edaria gune batzuetan jarriko dute, eta jendeak postuz postu afalduko du, afariaren eta saioaren inguruko komentarioak egiteko aukerarekin. Sagardotegiko menuan oinarritutako afaria izango da.
Txartelak salgai, gaurtik
Txartelak salgai daude gaurtik, 20 euroan, bailarako hainbat puntutan: Hernanin, Kronikan (Larramendi, 11), Kixkalen eta Aralarren daude; Ereñotzun, Irrintzin; Goizuetan, Amaian; eta Astigarragan, Ikatzan.