Fiturren, Madrilen izan berri da Joxe Mari Alberro, Sagardoetxeko zuzendaria. Euskadiko Museo Enogastronomikoen Sarearen aurkezpenean hartu zuen parte. Sare honen helburua da, sagardoa, ardoa, txakolina, idiazabal gazta, gozoa eta antzeko euskal produktu gastronomikoak ezagutaraztea. Eta horrekin batera, hauekin lotutako usadioak, kultura eta ohiturak bisitariei transmititzea.
Museo sareak kultura eta gastronomia proiektuetan egingo du lana: «helburua da, gure lurreko gastronomia produktu tipiko hauen atzean ezkutatzen diren euskal funtsa eta ohiturak bisitariei helaraztea, euskaldunak hobekien identifikatzen gaituztenak baitira». Bide horretan, urte hauetan hainbat esperientzia turistiko sortu dira, tartean, Sagardoa eta Idiazabal Gaztaren ibilbidea. Orain, sarea sortuta, gastronomia-proposamen berriak eskainiko dizkiote bisitariari; gainera, museotara egindako bisitak uztartu ahal izango dituzte beste esperientziekin, tartean, sagardotegietara bisitak eginez.
Bestalde, eskuorri bat ere egin dute, Euskadiko Museo Enogastronomikoen Sarean dauden museoak biltzen dituena; bertan daude, eskaintza turistikoen inguruko informazio ezberdinak.