«Akto soziala da, sagardotegia berezi egiten duena»

Kronika - Erredakzioa 2016ko urt. 16a, 01:00

Txotx denboraldirako ondo baino hobeto prestatuta daude Ipintza sagardotegian; «urte guztian martxan aritu gara, eta motorrak ondo engrasatuta dauzkagu», dio Agin Laburuk.
 
Urte osoan irekita izan duzue sagardotegia, baina zerbait berezia prestatu al duzue txotx denboraldirako?
Gabonetan deskantsatu dugu, baina martxan jarraitu dugu segidan, eta erabaki dugu udaz­ke­neko menua, 12 eurokoa, urtarrilaren bu­ka­e­ra­ra arte mantentzea. Eta orain, den­bo­ral­di­a­re­kin, sagardotegiko ohiko menua ere badau­kagu, 28 eurotan, eta murriztua, 20 eurotan.

Biharko, berriz, bertso-bazkaria antolatu duzue. Ipintzako bereizgarria ote?
Urtero egiten dugu, bai. Ipintza ireki genue­nean hasi ginen.

Bestelako bereizgarririk ere badaukazue...
Gurea bodega txikia izanda, inportantzia berezia ematen diogu janariari.

Txotx denboraldiaren helburuetako bat da, ordea, jendeak sagardoa probatzea. Lortzen al da gero, botilatik kontsumitzea?
Guretzako lotuta dauden arren, jendea­ren­tza­ko bi mundu oso desberdin dira txotxa eta bo­ti­la. Erritmo diferentean funtzionatzen dute. Le­hen astez probatzera etortzen zirenak jaitsi egin dira. Modak aldatu dira. Oraindik gus­ta­tzen da, baina gutxiago. Gaur egunean, jen­de­a­ren zati haundi bat ez dator sagardoa probatzeagatik.

Jakiak erakartzen du orduan, jendea?
Ondo jatea inportantea da, eta horri garrantzia ematen diogu. Akto soziala da, sagardotegia ja­tetxe batetik bereizten duena. Horrek egiten du berezi. Jatetxe batean, 20 laguneko mahai luze bateko denek ez dute hitz egiteko au­ke­ra­rik, baina sagardotegian bodega dago, jen­de­a­re­kin harremantzeko; denekin egiten da topo! n

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!