«Aurreneko aldiz egingo da hemen irekierako bazkaria»

Kronika - Erredakzioa 2016ko urt. 16a, 01:00

TXOTX irekiera-ekitaldia egingo da gaur eguerdian, eta gero, Altzuetan egingo duzue bazkaria. Nolatan?
Bere garaian erabaki zen sagardotegi des­berdinetan egingo zela bazkari hori. Guk beti iza­ten genuen arazoa sagar­do­tegia ez genuelako prest irekierarako. Eta aurten de­na nahiko preparatuta genuenez, gure burua es­kaini ge­nuen bazkaria hemen egiteko. Aurreneko aldia da hemen egiten dena. 

130 lagun elkartuko zarete. Nolakoak izan dira prestaketa-lanak?
Azkenean, guk urtarrilaren 30ean irekitzen dugu­nez, lana pixka bat aurreratu egin behar izan dugu. Dena den, beti ematen du lan asko den­bo­raldiaren hasierak.

Irekiera haundia egingo duzue, baina nolako denboraldia espero duzue?
Nik sentsazio ona daukat. Komuni­kabideetan azaltzen da jendea kontentuago dabilela erosketak egiten, eta pentsatzen dut hori ere sagardotegietan nabarituko dela.

Aurtengo txotx denboraldiaren aurkezpenean, uzta ona izan zela esan zenuten. 
Iaz aukera gutxi egon zen barietate aldetik. Orduan, arazo gehiago izan genituen sagardoa guk nahi genuen moduan egiteko. Aurten, aukera zabalagoa izan da, bai barietate aldetik, baita fruitu aldetik ere. Horregatik, usainak oso garbiak eta oso afrutatuak atera dira. Oso gustura gaude aurtengo uztarekin. 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!