Sagarrak hartuko du protagonismoa berriro Astigarragan, asteburu honetan. Beste urte batez, eta badira hamabost, Sagar Uzta ospatuko dute, hiru eguneko festarekin.
Ostiralean bertan izango da aurreneko ekintza, eta sagarraren bueltan, dastatzea da plan nagusienetakoa: Euskal Herriko sagarren dastatze gidatua egingo dute Gure Izarra elkartean, arratsaldeko 19:00etatik aurrera. Nahi duenak hartu dezake parte, baina aurrez eman behar du izena: 943 55 05 75 edo info@sagardoetxea.com.
Iparraldeko eta hegoaldeko sagardo sagarrak dastatuko dira bertan, Josu Osak, Gabriel Durrutyk eta Juanito Zapirainek gidatuta.
Mendi buelta eta errelebo proba, igandean
Plan bikoitza prestatu dute larunbaterako. Aurrena, goizeko 09:30etan hasita, mendi buelta egingo dute familian, Santiagomendiko Sagardobidean zehar, sagar mota ezberdinak ezagutzeko. Horretarako ere, izena eman behar da, email eta telefono berdinetan.
Ondoren, 11:00etan, Sagardobide Erronka egingo dute bigarrenez. 11 sagardotegitako taldeek hartuko dute parte, lau kideren errelebo proban: neska bat eta mutil bat korrika, eta beste neska-mutil bikote bat bizikletan. 6,5 kilometroko ibilbidea egingo du bakoitzak, Plazatik abiatuta, ermitara igo eta Santiagomendin barrena buelta eginda.
XV. SAGAR UZTA
Sagarraren Jaia, igandean
Igandean izango da festaren ekitaldi nagusia. Sagarraren Jaia ospatuko dute Foru Plazan, goizeko 10:30etan hasita, eta denetik izango da bertan: azoka, sagarren bilketa...
Irailak 25, ostirala
19:00, Euskal Herriko sagarren dastatze gidatua, Gure Izarra elkartean. Izenematea: info@sagardoetxea.com edo 943 55 05 75.
Irailak 26, larunbata
09:30, Sagar motak ezagutzeko, Santiagomendiko Sagardobidean zehar mendi buelta familian. Izenematea: info@sagardoetxea.com edo 943 55 05 75.
11:00, II. Sagardobide Erronka, sagardotegien arteko errelebo proba, Santiagomendin zehar. 11 sagardotegi ariko dira, lau kideko taldeetan: bi bizikletan, eta beste bi korrika.
Irailak 27, igandea
10:30, Sagarraren Jaia, Foru Plazan: bertako produktuen azoka, sagardo dastaketa, sagar biltzea, sagar-zaku lehiaketa, kirikoketa, txalaparta eta ekoiztutako muztioaren dastaketa.