Bazkari, afari eta poteoa, nahi adina

Kronika - Erredakzioa 2015ko abu. 12a, 02:00

euskal Herrian festa gutxi izanen dira mahai baten bueltan edo poteoan ospatzen ez direnak. Goizuetako Ama­bir­jin jaietako egitaraua be­giratu besterik ez dago: festak irauten duten 5 egunetan ha­mar plan dituzte herritarrek janaz eta edanaz gozatzeko.
Plan horietako hiru, txu­pinazo egunean bertan izanen dira, Amabirjin bezperan. Su­zi­riak eztanda egin eta gero, erraldoi eta buruhaundien kon­partsarekin batera brin­disa eginen da txosnan. Gazte poteoa 12:30etan hasiko da, Igan­dea txarangarekin bate­ra; eta ondoren, gazte poteoa antolatu dute.
Amabirjin egunean, herri gosaria izanen da, goizeko 09:00etan, Ikastolako taber­nan. Egun berean, afari he­rri­koia ere eginen dute, 21:45­etan, elkartean.
Igandean, sagardo proba­ke­taz gozatzeko aukera iza­nen da Plazan: Nafarroako eta Gipuzkoako sagardogile onenek hartuko dute parte. Arratsaldean berriz, 18:00ak inguruan, haurrentzako be­ren­dua antolatu dute.
Astelehenean bakaila­oa­ren bueltan izanen dira ekitaldiak: lehiaketa antola­tu baitute. Eta azken egunean, Pe­ñen eta Ezkonduen egunean, Umore Ona peñaren baz­karia izanen da.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!