Karabelekoko tomate ekologikoak, Donostiako Bodegon Alejandron

Kronika - Erredakzioa 2015ko uzt. 13a, 02:00

Hitzarmena sinatzeko elkartu dira Hernaniko Karabeleko Ekoneka­zaritza Etxaldeko Iker Goikoetxea eta Donostiako Bodegon Alejandro jatetxeko Inaxio Valverde, eta bertan izan da, baita ere, Donostiako Udaleko Gizarte Ekintzako zinegotzia, Aitziber San Ro­man.
Lankidetza hitzarmen ho­nen bitartez, hainbat helburu lortu nahi dituzte: barazkigin­tza jasangarri eta ekologikoa sus­tatzea, Euskal Herriko to­mate barietateen erabilera gas­tronomikoa sustatzea, ba­ratzetan barietate berriak sar­tzea, hau da, biodibertsitatea bultzatzea, eta buruko gaixotasuna duten Karabeleko langileen laneratzea bultzatzea.

Euskal Herriko 3 tomate barietate bultzatuko dira: Pikoluze, Saint Michel eta Aretxabaleta.

Hiru barietate
Batik bat, Euskal Herrian tradizio berezia duten hiru tomate barietaterekin hasiko da lanean Bodegon Alejandro: Pikoluze, Saint Michel eta Aretxabaleta barietateekin.
Modu honetan, bertako produktua eta bere kultur balioa ezagutarazteko apustua egiten du Bodegon Alejandrok. Era berean, Karabelekon egiten den ikerketa lana bultzatuko da: «baratzezain, ostalari nahiz kontsumitzaileek ahaztuak dituzten espezien portaera aztertu, eta kalitate organoleptiko berri eta erakargarriak eskainiko dizkiguten barazkiak lortu».

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!