Altzueta, txapelaren bila

Kronika - Erredakzioa 2015ko eka. 6a, 02:00

Urteroko zita bihurtzen ari da Altzueta sagardotegia­ren­tzat Gipuzkoako Foru Al­dun­diaren Sagardo Txapelketa. Zortzi aldiz iritsi da final haundira, eta azkeneko lau­ak gainera, jarraian izan di­ra. Gaurkoa XIVgarren edi­zi­oa izango da, eta Al­tzuetako sagardoak beste bost sa­gor­dotegiren artean kon­petitu beharko du. Hel­burua da, sagardo onenaren txape­larekin itzultzea. Donostiako Euskal Gastronomia elkar­tean egingo da dastatzea, eta bertan aukeratuko da 2015­eko Gipuzkoako sagardo upategi  onena.

30 sagardogile baino gehiago
Lehiaketara 30 sagardogile baino gehiago aurkeztu dira, eta soilik seik lortu dute finalerako sailkapena: Altzu­etak, Aburuzak, Begiris­tainek, Gartziategik, Gazta­ña­gak eta Olagik. Elaborazio lana eta botilaratutako sa­gardoaren kalitatea klabea izan dira, finalerako pasean.

«Txapela janzteko ilusio haundia dugu»
Azken bi urteetan azpi­txapeldun izan da Altzueta eta hala azaldu diote Kro­nikari: «azken bi urteetan bigarren saria eskuratu eta gero, txapela janzteko ilusio haundiarekin goaz aurtengo finalera».

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!