«Hernanin ondo saltzen da urte osoan, garaian garaikoa»

Kronika - Erredakzioa 2011ko eka. 11a, 02:00

INES Lizasok hamabi urte daramazki herri eta plaza ezberdinetan etxean ekoizten dituzten barazkiak saltzen. Eulali, ahizpa, izaten du lagun postuan, eta azken urteetan, Behemendirekin batera, Ama­ra, Hernani, Gros eta Antigua­ko azoketan izaten da. Gaur­koan, hilabeteko bigarren larunbata izaki, Plaza Berrin jarriko du postua. Baina, tipula, porrua, azelga, erremolatxa, aza, azenarioa, babarrun txuri eta beltzak, in­txaurrak eta arraultzak ekarriko ditu gaur azokara, guztiak Urnietako Igarategi baserrian jasoak. Barazki postuez gain, beste hainbat postu ere izaten dira Behemendiko azokan, hala nola, landareak, gaztak, gozoak eta abar. Ines Lizasok azaldu duenez, azokak harrera ona du Hernanin, eta herritar ugari hurbiltzen dira garaian garaikoa erostera: «asko estimatzen dute bertako baserrietako produktuak izatea. Urte osoan zehar azenarioa, azelga eta porrua dira gehien saltzen direnak... baina momentuko produktuek ere izaten dute bere arrakasta. Berehala, hasiko gara tomatea eta gindillak ekartzen».

Bidezko merkataritza ere, gaur
Behemendiko azokaz gain, Bi­dezko Merkataritzako postuak ere jarriko dituzte gaur Plaza Be­rrin. Goizeko 10:00etatik 13:00­etara izango da aukera.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!