Label ziurtagiria duen sagardoa merkatuan da, atzotik. Aurten 860.000 litro jarri nahi dituzte salgai, ziurtagiri horrekin. Bertako sagarrarekin egindako sagardoa; prozesu osoa ziurtatuta daukana, hasi sagastitik eta botilan sartu arte. 27 sagardogile daude Eusko Labelean: Arabako 1, Bizkaiko 7 eta Gipuzkoako 19; tartean, Hernaniko Iparragirre eta Itsasburu sagardotegiak.
Usurbilgo Saizar sagardotegian aurkeztu zuten atzo Eusko Label sagardoa, 200 lagunen aurrean. Bertan ziren Eusko Jaurlaritzako eta Kalitatea Fundazioko arduradunak, eta hiru herrialdeetako sagardogileen elkarteko lehendakariak: Arantxa Eguzkitza (Gipuzkoa), Jose Antonio Zamalloa (Bizkaia), eta Juan Jose Peciña (Araba). Diputazioko arduradunak, Udaletakoak, sagardogileak, komunikabideak eta hainbat herritar ere bertan izan ziren.
Bertakoa, eta kalitatezkoa
Sagardo bikaina, eta bertako sagarrarekin egina. Hori da Labeldun sagardoa. «%100 bertako sagarrarekin egina da; hori ziurtatua dago, eta baita kalitate oneneko produktua dela ere. Produktua hasieratik kontrolatu dugu, eta aurten 860.000 litro daude barriketan, prezintatuta. Enboteilatzeko, analitikak eta kata bat egingo ditugu 3 astean behin, eta hori gaindituz gero aterako dira merkatura», adierazi zuen Amaia Luquín-ek, Kalitatea Fundazioko Zuzendariak.
Kalitatea Fundazioak ematen du Label ziurtagiria. Orain arte, 13 euskal produktuk zuten Labela, eta sagardoa izan da 14garrena.
Potentzialitate haundia
Aurten 860.000 litro egin dira Labelerako, baina bertako sagar-uzta askoz haundiagoa izan da; 6-7 miloi kilo sagar, alegia. Horrek esan nahi du, potentzialitate haundia daukala produktuak, oraindik.
Arantxa Eguzkitzak gehiago ere esan zuen: «sagardogile eta baserritarrei eragingo die pausu honek, bertan lan egiteko aukera emango dielako. Milaka urte dituen produktu honen bidean, beste katebegi bat besterik ez da hau, etorkizun oparo baten alde».