Tipula, piper berdea, tomatea, patata eta hegaluzea. Pikante punttua emateko, berriz, gindilla, baina pasa gabe. Horiexek dira Tomas Nuñez eta Joxema Irigoienek marmitakoa egiteko erabiltzen dituzten osagaiak. Eta horiekin irabazi dituzte aurten, Aste Nagusiko eta
Intxaurrondoko Marmitako Txapelketak. Lehenengoa abuztuaren 21ean eta bigarrena, joan den larunbatean.
Bi sukaldariak Gipuzkoako Sagardo Naturalaren Kofradiaren barruan, Tolarea Hernaniko taldekideak dira eta bikote gisa ibiltzen dira halako txapelketatan. Beraien marmitakoa tradizionala izaten dela azaldu dio Kronikari Irigoienek. «Donostiako Alde Zaharrekoa naiz, portukoa eta aitonak egiten zuen eran egiten dugu, tradizionala. Batzuk piper txorizeroa botatzen diote, espezieak... baina gu ez gara zaleak».
Txapelketak irabazi izana zorte kontua ere badela dio Irigoienek. «Hainbeste marmitakoren artean, bat aukeratu behar da, eta nola jakin ziur hori dela onena? Ezinezkoa da. Tokatu egin zaigu» .