Galarretak eta Gipuzkoako Ostalaritzak akordioa sinatu dute, erremontea bultzatzeko asmoz

Kronika - Erredakzioa 2010ko abu. 26a, 02:00

Akordioa dela eta, Gipuzkoako 34 jatetxek 15 sarrera izango dituzte astero beraien bezeroei oparitzeko. Ostalariek erremontea bultzatzeko tresna izan nahi dute, «bezeroak animatuta, Gipuzkoan sustrai indartsuak dituen kirol hau bizitzera».

Oriamendi 2010 SL, hau da, Galarreta pelotalekuko kudeatzaile berriek eta Gipuz­koako Ostalaritzak kolaborazio akordio bat sinatu berri dute erremontea bultzatzeko asmoz, eta horren berri eman zuten atzo prentsaurrean.

Akordioa dela eta, Gipuz­koako 34 jatetxek (Zarautz, Tolosa, Hondarribi triangeluaren barrukoak) 15 sarrera izango dituzte astero beraien bezeroei oparitzeko. Bezero ho­riek aukera izango dute as­tero Galarreta pelotalekuan jokatuko diren erremonte saio­e­tara doan joateko (astearte, ostegun edo larunbatetan). Hernaniko Fagollaga eta As­ti­garragako Kako jatetxeak dau­de ekimenaren barruan. Sarrerak bana­tzea establezimenduko jabeen esku egongo da. Akordioa  6 hilabetekoa izango da, hasteko, eta ematen dituen emai­tzen arabera, aukera izango da luzatzeko.

«Gipuzkoako kultura ezin da ulertu gastronomia eta pelota gabe»
«Gipuzkoako kultura ezin da ulertu gastronomia eta pelotarik gabe. Horregatik, Gala­rretako kudeatzaile berriek erre­montea promozionatzeko elkarlana eskatu zigutenean, Gipuzkoako Ostala­rien jarrera lagun­tzekoa izan zen, guztiz, lehenengo momentutik», azaldu zuen Mikel Ubarre­chena Gi­puz­koa­ko Ostalari­tza­ko pre­si­den­teak. Ostalariek erremontea bultzatzeko tresna izan nahi dute, «bezeroak animatuz Gipuzkoan sustrai in­dar­tsuak dituen kirol hau bi­zi­tzera». Hori horrela, turistak kon­tuan izan arren, batez ere bertako bezeroei zuzendua da­goela nabarmendu zuen.

Agente ezberdinen laguntza
Ubarrechenak gaineratu zuen, ostalariez gain, lurraldeko gi­zarte agente ezberdinen babesa jaso behar duela erremonteak. Hilario Arbelaitz Zuberoa jate­txeko jabeak ideia berari eutsi zion: «Gas­tronomia ez da jatea bakarrik. Ekintzak, ikuskizunak ere behar dira. Erremontea behar da. Eta berdina gertatzen da beste arloekin. Elkarri lagunduta, denok irabazten aterako gara».

Francis Sistiaga Oriamendi­ko gerenteak eskerrak eman zizkien ostalariei, eta azpimarratu zuen erremontea berriz indartzeko asmoz ari direla lanean, eta gogor jarraituko dutela zeregin horretan.

34 jatetxe-erretegi daude hitzarmenean
  • Fagollaga, Hernani
  • Kako, Astigarraga
  • Akelarre, Donostia
  • Aldanondo, Donostia
  • Arbelaitz, Donostia
  • Arzak, Donostia
  • Bernardo Etxea, Donostia
  • Beti Jai, Donostia
  • Bokado, Donostia
  • Branka, Donostia
  • Gandarias, Donostia
  • Illarra, Donostia
  • Irutxulo, Donostia
  • La Muralla, Donostia
  • Lanciego, Donostia
  • Narru, Donostia
  • Portuetxe, Donostia
  • Saltxipi, Donostia
  • Txokolo, Donostia
  • Urepel, Donostia
  • Urola, Donostia
  • Via Fora, Donostia
  • Versalles, Errenteria
  • Alameda, Hondarribia
  • Beko Errota, Hondarribia
  • Real Golf Club, Hondarribia
  • Patxiku Enea, Lezo
  • Zuberoa, Oiartzun
  • Katxiña, Orio
  • Izkiña, Pasaia
  • Burruntzi, Tolosa
  • Casa Julian, Tolosa
  • Aiten Etxe, Zarautz
  • Olentzo, Zizurkil
Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!