«Thriakyak gozoak dira, eta orokorrean, Ramadan garaian prestatzen dira»

Kronika - Erredakzioa 2014ko mai. 11a, 02:00

Amhereko kide diren Amina eta Aita senegaldarrak gaur­ko egu­na iristeko desia­tzen daude, au­kera ederra baitute beraien jaio­terriko zaporeak gainon­tzeko herritarrekin konpar­ti­tzeko. Kronikari aitortu dio­tenez, Senegalen bizi zi­renean ez zuten sukaldea askorik za­pal­tzen: «etxetik kan­po gau­denetik sukaldatzen ikasi behar izan dugu». Hala, orain gutxi errekuperatu eta ikasi dituzte beraien kultu­raren parte diren zenbait errezeta.

«Senegalen ez genuen askorik sukal­datzen. Orain hasi gara errezetak errekuperatzen.

Errezeta erraz erraza
Plater horietako bat da Thria­kyena. Amherren gaurko jai­aldi gas­tronomikoan aurkitu­ko dugun gozoetako bat dugu hau eta senegaldarrek dio­tenez, «oro­korrean, Ramada­­n garaian prestatzen dena». Presta­keta erraza du, edonork bere etxean egiteko modukoa.
Hasteko, zerealak uretan hamar minutuz utzi behar dira; gero, bol batean jarri eta gurinezko goilarakada txiki batekin nahastu egiten dira. Azkenik gehitu behar dira jogur greko bat, azukrea, ma­haspasak, birrindutako kokoa, vainilla-esentzia eta txiki­tutako platanoa. Dena poliki-poliki nahastu eta on egin, thriakyak prest daude!

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!