Kolonbiako enpanadak edo Kaxmirreko Samosak, zer probatu nahi duzu gaur?

Kronika - Erredakzioa 2015ko api. 12a, 02:00

­Jaki gaziak eta gozoak, berriak eta tipikoak, de­netatik pro­batzeko aukera izango dute gaur Plaza Berrira gerturatzen direnek. AMHER­ek antolatuta, Jaialdi Gas­tro­no­mikoa izango da gaur. Urteak daramazki AMHERek etorkinen inte­grazioa eta fin­katzea erraz­ten. Bide horre­tan, ekintza uga­ri antolatzen ditu herrian, ur­tean zehar. Eta guztien artean, gaur­ko Jaialdi Gas­tro­nomikoa iza­ten da arrakasta gehien due­na. Hernanin bizi diren kultura guztiek egiten dute bat, jaki ederren bueltan.
Jaialdi gastronomikoan ber­tako eta kanpotik eto­rri­tako etorkinek hartuko dute parte. Guztira 20tik gora herrialdeetako jakiak proba­tze­ko aukera izango da, eta nahi duenak, errezetak esku­ratzeko aukera ere izango du.  Jaialdia eguer­diko 12:00etan hasiko da, eta bazkalordura bitartean, 14:00ak arte, izango da das­tatzeko aukera.

Musika, erakusketa...
Jaialdi honen helburuetako bat da, Hernanin bizi diren herritar guztiak elkar eza­gu­tzea. Eta bide horretan, jana­ria ez da gaurko protagonista bakarra izango: musika, era­kusketa eta AMHERek egiten duen lanaren inguruko in­formazioa ere izango dira, Plaza Berrin.

Haur eta gazteentzat, tailerra
Eta haur eta gazteek ere izan­go dute zerekin gozatua. Arto-irinen sukalde tailerra izango dute, 10:00etan ha­sita, Santa Barbara elkartean eta Errioguarda jatetxean.

AUKERAN IZANGO DIREN JAKIAK
Ekuador: Chaulafán ekuatoriarra
Bolibia: Cacahuete sopa
Kolonbia: Enpanada kolonbiarra eta Platano heldua aborrajatua
Honduras: Pasteltxoak
Argentina: Flora pasta eta matea
Mendebaldeko Sahara: cus cusa eta te berdea
Maroko: oilasko brotxetak eta mariskodun brewatak
Nikaragua: Yucazko buñueloak eta sesamo bollitoak
Senegal: Yaasa Jen arroza, arrai frijituarekiin eta Thiakrya postrerako.
Peru: Oilasko Ajia
Uzbekistan
Errumania: Sarmalea eta sagar tarta
Uruguay
Euskal Herria
Txile: Pino enpanadak
Nigeria
Dominikar Errepublika
Conakry Guinea: Wandya
Kaxmir: Samosa eta Mentazko Chutneya eta zilantroa
 

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!