‘Santu hezurrak’ eta buñueloak

Kronika - Erredakzioa 2005ko aza. 2a, 02:00

SANTU guztien egunak, baditu ohitura bat baino gehiago eta ohikoa da pasteleriatan postre bereziak egitea: Santu hezurrak eta buñueloak dira tipikoenak. Adarragan, esaterako, egun honetan bakarrik egiten dituzte Santu hezurrak eta jendeak enkarguz eskatzen ditu. Santu hezurrak mazapanarekin egiten dira eta barrua beteta izaten dute gorringo tostatu, mermelada, nata edo txokolatearekin. Buñueloak ere egiten dituzte Adarragan eta bertako Solek adierazi duenez betikoa dute ohitura hori eta atzo ere jarraitu zuten usadioa.
Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!