Sagardogintza eta natura, eskualdeko turismo gidan

Kronika - Erredakzioa 2017ko mar. 18a, 01:00

Eskualdeko turismoa dinamizatzeko lanean daramazki sei urte Behemendik, Eusko Jaurlaritzak eskatuta. Horren ondorioz, Donostialdeako t­u­ris­mo gida aurkeztu berri du, Gipuzkoako Foru Aldundia­re­kin eta eskualdeko sei udalerriekin elkarlanean; tartean, noski, Astigarragarekin. 

Sagardoaren Lurra, Donostialdea
Gipuzkoa Turismoren barruan, San Sebastian Region marka sortu dute, eta Donostialdea izendatu dute, Sagardoaren Lurra. Era berean, Sagar­doaren Lurra zortzi ataletan banatu dute: sagardogintza, sukaldaritza, ama lurra, kirola naturan, herri interesgarriak, gure herriak, etorkizuna eta zerbitzu gida.

Turismo gida bateratu hau doan eskuratu ahal izango da, Donostialdeako sei errietako informazio puntuetan eta ostatuetan.

Gida bateratu hau osatzeko, «turisten eskaerak izan dira kon­tuan», Ainhoa Amun­da­rain, Behemendiko teknikariaren esa­netan. Horrez gain, eskualdeko sei udaletxeetako laguntza ere baliagarria izan da; Asti­ga­rra­ga, Andoain, Her­nani, Lasar­te-Oria, Urnieta eta Usurbilgo udaletxeetakoa, alegia.
Astigarragaren kasuan, na­barmena da lurraldeko gida turistikoa osatzeko egindako eskaintza; sagardotegiak eta Sagardoetxea museoa, jatetxeak, bidegorri sarea edota oi­nez­ko bideak, Santiomendin eta Done Jakue bidean barrena.

Informazio bateratua, eskura
Eskaintza bateratua biltzen duen turismo gida hau eskuragarri dago sei herrietako informazio puntuetan eta ostatuetan.
Era beran, Sevatur azokan, Kursaalen ere egongo da bihar arte, Behe­men­dik jarritako San Sebastian Region standean, Sa­gar­doaren Lurra atalean.

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!