sagardoa aztertu du Azti Teknaliak, eta lortutako emaitzak atzo azaldu zituen prentsaurrean. Eusko Labela duten sagardoa beste sagardoeekin konparatu du azterketan, eta hiru dira Labela ezberdin egiten duten ezaugarriak: txinparta hobea du, eta usaina intentsoagoa da, matiz gehiagorekin.
17 parametro izan dituzte kontuan
Azterketa egiterako orduan, Azti Teknaliak ikuspuntu sentsoriala, fisikoa eta kimikoa izan ditu kontuan. Analisia egin eta konparatzeko orduan berriz, 17 parametro erabili dituzte, begibistakoak, dastamenekoak eta entzumenekoak. Sagardoa aztertu dute hausten den momentutik, ahoan hartzen duen azken zaporeraino.
«Berezkoak diren ezaugarriak ditu»
Aztiren arabera, Label sagardoak orain arteko eskaintza zabaltzeaz gain, berezkoak eta ezberdinak diren ezaugarriak eman dizkio sagardoari: «hala, kalitate haundigoko sagardo gisa identifikatuko da».