Sagardo berria, edateko prest: lehorra, txinparta finekoa eta freskoa

Kronika - Erredakzioa 2012ko urt. 12a, 01:00

Astigarragako sagardotegiek hasi dute txotx denboraldia. Atzo egin zen irekiera ekitaldia Petritegi sagardotegian, Julian Iantzirekin.

Aurreneko kupela ireki eta Gure sagardo berria oihu eginda, atzo ireki zuen Julian Iantzik Astigarragako txotx den­boraldia. Irekiera ekitaldia, ohi bezala, Astiga­rra­gako Pe­tritegi sagardotegian egin zen. Aurretik, prentsaurrekoa izan zen Sagardoetxean eta Joxe Angel Goñi Sagardogi­leen ordezkariak, sagardo be­rriari eta uztari buruzko azalpenak eman zituen. «Uda­be­rria epela eta lehorra izan da eta horrek lorealdia aurreratu egin du. Horrez gain, uztaila euritsua izan da eta uzta aurre­ratu egin da. Irailaren erdialdera gehienak tolareetan lanean ari ginen. Beraz, di­­­tu­gu bi sagardo mota: aurreratu dena eta urte guztirako izango dena. Aurreratu dena txotxerako oso ondo etorri zaigu. Eta sagardo hau da, lehorra, azukrerik gabea, txinparta finekoa eta freskoa, tonikoa». Prentsaurrekoan izan zi­ren, baita ere, Andoni Gar­tzia Astigarragako alkatea, Pilar Zo­rrilla Merkataritza eta Tu­ris­­moko sailburuordea, Jon Az­­­kue Arrantza eta Elika­gai­en Industriako sailburuordea eta Jon Uriguen Berrikuntza, Lan­da Gara­pe­n eta Tu­ris­moko diputatua. Denek, sa­gar­doak duen garrantzia az­pi­marratu zuten eta honen alde lanean jarraitu beharra. Ber­ta­ko sa­gar­doaren, labelaren ga­rran­tzia ere nabarmendu zuten.
Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!