Artelanei laguntzeko, Bergarako gazta, Logroñoko ardoa, Marruekoseko pastak...

Kronika - Erredakzioa 2011ko abe. 4a, 01:00

Artisauen lanak bakarrik ez, bihar aitzakia asko dago Atsegindegira bueltaxka egi­teko. Urtero azaltzen direnek dioten gi­san: «Artisau Azoka, eta askoz gehiago...». Goseak dijoazenek pao­txa bilatuko dute Atsegin­de­gin, eta denbo­rapasak ere jarri dituzte, gaz­teentzat eta hel­duentzat.
Mokofinek gozamen ede­rra hartuko dute bihar: ardi-gazta Bergaratik ekarriko du, Jose Ramon Etxabek; eztia Seguratik, Eugenio Elortzak. Yubi hernaniarrak Marrue­kos­ko pastak jarriko ditu, eta Finca Val de Guineak ardoa, Logroñokoa. Urtero bezala, ez da faltako Goierriko talorik.
Denborapasak Mertxe Mar­­tinezek prestatu ditu. Goizean kristalezko botilak bete eta apaindu; eta arratsaldean oso kontu berezia: kafe hon­darrekin egindako koilare, brotxe, belarritako...
Bada bikote bat, ia urtero Artisau Azokan izan dena. 28 urtez etorri dira Hernanira Agirretxe anaiak, Irundarrak. Baita ere, urtero xa­mar hor izaten direnak, mu­sika esko­lako trikitilariak. Bada behin­tzat aukera, aurten ere, Her­na­nin sekula izan den Artisau Azo­ka haun­dienean, artea­re­kin bete, jate­narekin ase, eta musikarekin gozatzeko.
Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!