«Sagardoa munduan zabaltzeko aukera emango du hitzarmen honek»

Kronika - Erredakzioa 2011ko aza. 27a, 01:00

Euskal Herriko Sagardo Gorenak-ek urtebeteko hitzarmen bat sinatu zuen ostiralean Basque Culinary Centerrekin «euskal sagardoaren eta gastronomiaren inguruko sinergiak sortzeko». Bi aldeek elkarlanean hainbat proiektu landuko dituzte.

Miguel Mari Lasa Euskal Herriko Sagardo Gorenak-eko lehendakaria eta Joxe Mari Aizega Basque Culinary Cen­terreko zuzendaria pozik agertu ziren ostiralean, pren­tsaurrean, bi alderdien arteko hitzarmena sinatu zutenean. Urtebeteko hitzarmena sina­tu zuten, luzatu daitekeena, «euskal sagardoa­ren eta gas­tronomiaren inguru­ko siner­giak sortzeko». Bi alde­ek, ikerketa proiektu eta pro­gra­ma bateratuak landuko di­tuz­te, bien intereseko arlo zientifikoe­tan, eta elkarla­nean ariko dira prestakuntza-programetan. Lasak, Gorenak osatzen du­­ten 13 sagardotegiren ize­ne­an azaldu zuen, gustora eta pozik daudela Gorenak Bas­que Culi­na­ry Center-en sa­gar­do ofiziala izango delako. «Unibertsitatean sagardoa behar den guztietan, gurea erabiliko dute». Eta azpi­ma­rratu zuen: «Sagardoa mun­duan zabaltzeko aukera eman­go du hitzarmen honek. Emaitza onak emango ditu eta pozgarria da guretzat eta sagar­do gorena nahi duten guztientzat». 13 sagardotegi horien artean dira Hernaniko Zelaia, Altzueta eta Olaizola.


«Bide baten hasiera»
BCCko zuzendariak, hitzar­­mena oso garrantzitsua dela nabarmendu zuen. «Euskal Herrian, sagardoa produktu izarretako bat da eta ni her­naniarra izaki barru barruan daramat sagardoaren kultura eta berri pozgarria da hitzarmen hau. Sagardoa eta gastronomia gehiago lotzea ekarriko du; horren alde egingo dugu lan. Bide baten hasiera da».

Kronika egunero, euskaraz eta doan jasotzen segi ahal izateko, Kronikakide gehiago behar dira, eta zer esanik ez, proiektu komunikatibo sendo eta profesional bat garatu nahi badugu.
Egin zaitez KronikaKide!