XV. mendetik sagardogintzan. Ohitura arte bihurtzen dugu.
Zatoz Iparragirrera gure erritua ospatzera:
"Edalontzia eskuetan duzula, gozatu lagunarte atseginaz eta elikagai bikainez; ibil zaitez sagardoz betetako kupelen artean, barruan gordetzen dutena dastatzeko; sagardoa freskagarria da, apur bat burbuiladuna, edari naturala eta antzinakoa."
Egin txotx!
Kalitate egiaztatuko sagardoa, ahal den neurrian bertako sagar ekologikoarekin landutakoa, lortzera bideratu ditugu gure ahaleginak urte luzeetan.
Hori lortze aldera, sagarrondo zaharren ondoan produkzio ekologikoaren landaketa berriak egiten ari gara Iparragirre eta Montefrio gure baserrietan, sagar barietate aukeraketa zaindua eginez; egun, sei hektarea landatu ditugu jada, eta pixkanaka kopurua handitu egingo da.
Sagardoaren eta euskal sagardo naturalaren mundua ikuspegi global batetik ezagutzeko aukera ematen du: sagarrondoak, sagar barietate desberdinak, sagardoaren elaborazioa, gure sagardoen arteko desberdintasunak, horiek kontsumitzeko modua...
Sagardotegiko leku ezezagunenak bisitatuko dituzu: sagastia, zanpatzeko lekua, sotoak, baserria...