Ostegunean aterako da sagardo berria, Donostiara

Datorren ostiralean hasi eta astelehenera bitarte egingo dute Sagardo Apurua, Donostiako Bulebarrean

Sagardo Apurua antolatu du sei­ga­rre­nez Sagardoa Routek, Gi­puz­koa­ko Sagardogileen El­kar­­­te­­a­­ren ordezkariak. Ohi be­za­la, Donostiako Bulebarrean ja­­rri­ko du berreraikitako baserri to­la­rea, eta makina bat ekintza egingo ditu bertan, datorren os­ti­ralean, abenduaren 6an hasi, eta abenduaren 9ra bitarte.

Sagardoa eta produktuak, Astigarragatik

Urtero bezala, txotx denbo­ral­­­di­­a­ren aurretik egiten den jar­duera honen hasiera Asti­ga­­rra­gan izango da, bertatik abiatuko baitira bai sagardo be­rria, baita baserrietako pro­duktuak ere.

Egun bat lehenago izango da hori, ordea, ostegunean. Arra­­tsal­­de­ko 16:30etan sa­gar­do berria eta produktuak San­tio­men­di­tik jaitsiko dira, eta Herri Eskolan geldialdia eginda, herrian zehar ibiliko dira. On­do­ren, 17:15etan, produktu horiek, ontzian kargatuko dituzte, Li­zea­ga parean.

Inaugurazio ofiziala, ostiralean

Ostiralean, 11:30etan iritsiko dira Donostiara, eta bertsotan egin­go diete ongietorria, Aitor Men­di­luze eta Agin Laburuk. Ja­rra­i­an, Sagardo Apurura ga­rra­ia­tuko dituzte sagardoa eta produktuak, eta 12:30etan egin­go dute jardueraren inaugurazio ofi­zia­le­ko ekitaldia. Hika tea­tro­aren Sagar Haragiz.